Украина и Ливия возобновят сотрудничество в нефтегазовой отрасли

10.02.2007, 13:47

В пятницу, 9 февраля, лидер Ливии Муамар Каддафи принял украинскую делегацию во главе с министром топлива и энергетики Украины Юрием Бойко. (укр.)

Після зустрічі Ю. Бойко відзначив, що відбулася дуже плідна розмова, і з обох боків було відмічено прагнення будувати двосторонню співпрацю.

Зустріч вселяє оптимізм в те, що відносини будуть корисними для обох країн, - підкреслив міністр.

При цьому Ю. Бойко додав, що при всіх труднощах, ми домовилися з лівійським урядом, що почнемо працювати. Каддафі дав конкретні вказівки на відновлення відносин, відновлення договорів.

Ю. Бойко також висловив надію, що найближчим часом Україна почне видобувати нафту і поставляти зерно до Лівії. Вже за півроку Україна і Лівія відчують значне збільшення товарообігу між країнами, - вважає посадовець.

Міністр палива і енергетики України Юрій Бойко 7 лютого прибув з робочим візитом у Велику Соціалістичну Народну Лівійську Арабську Джамагирію для обговорення питань співпраці двох країн в нафтогазовій сфері. У складі української делегації - голова правління НАК Нафтогаз України Володимир Шелудченко, перший заступник міністра промислової політики України Володимир Рижов, радник прем'єр-міністра України Костянтин Грищенко, радник Президента України Олександр Зинченко та ін.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также