Состоялось заседание экспертно-аналитической группы по вопросам рынка нефтепродуктов

15.02.2007, 17:55

Сегодня, 15 февраля, в Кабинете Министров состоялось заседание экспортно-аналитической группы по вопросам функционирования рынка нефти, нефтепродуктов и развития нефтеперерабатывающей промышленности. (укр.)

Своїм рішенням експертно-аналітична група затвердила методику розрахунку економічно обґрунтованих роздрібних цін на нафтопродукти. За словами голови секретаріату групи Леоніда Косянчука, ця методика вже використовується учасниками ринку протягом близько трьох місяців, а сьогодні її було формально затверджено.

Крім цього, група розглянула хід підготовки законопроектів, спрямованих на стимулювання реконструкції і модернізації нафтопереробних заводів, а також план заходів із введення нових стандартів якості нафтопродуктів, включаючи сумішеві бензини і біопаливо.

Також на засіданні експертно-аналітична група прийняла план своїх дій на перші півроку. В березні на засіданні групи обговорюватиметься ситуація із ресурсним наповненням ринку нафтопродуктів на початку весняно-польового сезону. В квітні буде обговорюватися стан створення мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів. Темою травневого засідання стане стан робіт з реконструкції вітчизняних нафтопереробних заводів.

Засідання групи в червні буде присвячене стану підготовки до впровадження нових стандартів якості сумішевих бензинів та біопалива.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также