Делегация Украины принимает участие в совместном заседании MONEYVAL и FATF

21.02.2007, 12:01

21-23 февраля делегация Украины принимает участие в совместном заседании MONEYVAL и FATF, которое проходит в Страсбурге. (укр.)

21-23 лютого 2007 року делегація України на чолі із головою Державного комітету фінансового моніторингу України Сергієм Гуржієм з метою участі в Спільному засіданні Комітету з питань взаємної оцінки заходів протидії відмиванню коштів (MONEYVAL) та Групи з розробки фінансових заходів протидії відмиванню коштів (FATF) перебуватиме в м. Страсбург (Французька Республіка).

До складу делегації України входять представники Держфінмоніторингу України, Міністерства юстиції, Генеральної прокуратури України.

В ході Спільного засідання FATF/MONEYVAL відбудуться засідання робочих груп FATF. Зокрема, Контрольної групи з питань міжнародного співробітництва; Робочої групи з питань типологій; Робочої групи з питань фінансування тероризму та відмивання коштів; Робочої групи з питань оцінки та імплементації.

Водночас, під час спільних пленарних засідань FATF/MONEYVAL буде обговорено низку питань за такими розділами:

- взаємні оцінки FATF та MONEYVAL;

- міжнародне співробітництво в сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму;

- моніторинг імплементації заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму;

- типології відмивання коштів та фінансування тероризму;

- співробітництво з міжнародними організаціями та розвиток регіональних організацій по типу FATF тощо.

В рамках засідання Комітету MONEYVAL кожною країною буде представлено звіт-доповідь щодо досягнень за час, що минув з останнього засідання Комітету, та містить відповіді на запитання співробітників MONEYVAL.
По материалам пресс-службы Госфинмониторинга Украины.

Читайте також

Читайте также