Александр Мороз встретился c Нурсултаном Назарбаевим

03.02.2007, 12:37

2 февраля председатель Верховной Рады Украины Александр Мороз встретился с Президентом Казахстана Нурсултаном Назарбаевим. (укр.)

Голова Верховної Ради України високо оцінив рівень двосторонніх відносин, висловивши сподівання, що офіційний візит Президента Казахстану сприятиме наданню їм якісно нової динаміки.

О. Мороз також відмітив успіхи керівництва Казахстану у проведенні структурних реформ в економіці, зважену внутрішню і зовнішню політику, яка дозволила Казахстану посісти лідуюче місце у регіоні і зміцнити авторитет країни на міжнародній арені.

Говорячи про співпрацю у міжнародних організаціях, О. Мороз висловив думку про доцільність долучення України до Шанхайської ініціативи. На його думку, це дозволить відкрити величезний потенціал України як транзитної держави.

У свою чергу, Н. Назарбаєв заявив, що Казахстан вважає Україну своїм стратегічним партнером. За його словами, наші держави довіряють одна одній, і ми не маємо жодних проблем у двосторонніх відносинах.

Н. Назарбаєв також зазначив, що у розвитку двосторонньої співпраці велику роль відіграють парламенти наших країн. Він також висловив вдячність Україні за підтримку прагнення Казахстану головувати у ОБСЄ у 2009 році.

Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо політико-економічної ситуації в Україні. Зокрема, голова Верховної Ради України наголосив, що політична ситуація стабільна, уряд і парламент тісно співпрацюють, переважна кількість законів ухвалена конституційною більшістю. Він наголосив, що в Україні встановлений баланс між інститутами влади. На переконання Голови Верховної Ради України, все це є під'рунтям для успішного розвитку вітчизняної економіки.

Також відбувся обмін думками щодо шляхів вдосконалення виборчих систем, проведення адміністративно-територіальної реформи. О. Мороз також вважає корисним досвід Казахстану у реформуванні аграрної сфери.

Президент Казахстану запросив голову Верховної Ради України відвідати Казахстан з офіційним візитом у зручний для нього час.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также