Состоялось очередное заседание Украина-Тройка ЕС

07.02.2007, 11:36

В рамках двустороннего политического диалога 6 февраля в Киеве состоялось очередное заседание Украина-Тройка ЕС на уровне министров иностранных дел. (укр.)

Делегацію МЗС України очолив виконуючий обов'язки міністра закордонних справ В. Огризко. Трійка ЄС була представлена федеральним міністром закордонних справ Німеччини Ф. Штаймайєром (країни, яка головує в ЄС у першому півріччі 2007 року), політичним директором Генерального секретаріату Ради міністрів ЄС Г.Шмідт, генеральним директором Генерального директорату у зовнішніх зв'язках Єврокомісії Е. Ландабуру, державним секретарем у європейських справах МЗС Португалії М. Лобо Антунешом.

У ході засідання обговорено внутрішню ситуацію в Україні та ЄС, двосторонню співпрацю у сфері спільної зовнішньої та безпекової політики, посилену Європейську політику сусідства, а також низку регіональних питань. Сторони оголосили про початок переговорного процесу щодо укладення Нової Угоди між Україною та ЄС, яка визначить вищий рівень відносин сторін.

Європейська сторона із задоволенням відзначила єдність позицій політичного керівництва України щодо продовження демократичних реформ в країні та незмінності курсу на європейську інтеграцію.

Делегація Трійки ЄС була прийнята Президентом України В. Ющенком та прем'єр-міністром України В. Януковичем.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также