В январе ДК "Укргазвыдобування" увеличила производство нефтепродуктов на 2,5%

07.02.2007, 13:53

В январе 2007 года производство нефтепродуктов предприятиями ДК "Укргазвыдобування" достигло 94,8 тыс. т, что на 2,4 тыс. т (2,5%) больше, чем за соответствующий период прошлого года. (укр.)

Переробка нафти і газового конденсату на Шебелинському ГПЗ склала 75 тис. т, що на 3,4 тис. т більше, ніж у січні минулого року. Приріст переробки склав понад 4,7%. За перший місяць поточного року виробництво бензинів на Шебелинському ГПЗ склало 44,35 тис. тон, що на 60 тон більше, ніж за відповідний період минулого року. Крім цього, підприємство значно збільшило виробництво дизельного пального. У січні виробництво дизпалива досягло 20,1 тис. т, що на 3,5 тис. т, або 21,4% більше, ніж у січні 2006 року.

Разом з тим, переробні підприємства ДК "Укргазвидобування" дещо зменшили обсяги виробництва скрапленого газу. У січні було вироблено 20 тис. т скрапленого газу проти 21,47 тис. т у січні минулого року.

Виробництво електроенергії підприємствами ДК "Укргазвидобування" у січні 2007 року склало 8,2 млн. кВт/год. електроенергії, що на 2,7 млн. кВт/год. більше, ніж за відповідний період минулого року. Приріст виробництва електроенергії становить 50%.

До складу ДК "Укргазвидобування" входить 5 переробних підприємств. Юліївська установка комплексної підготовки газу та Тимофіївська установка поглибленого вилучення вуглеводнів виробляють скрапленій газ, технологічний цех стабілізації конденсату Базилівщина - скраплений газ та стабільний газовий конденсат (для подальшої переробки), Яблунівське відділення з переробки газу - скраплений газ та сухий відбензинений газ. Крім цього Шебелинський ГПЗ забезпечує виробництво автомобільних бензинів марок А-76, А-92, А-95, А-98, дизельного пального, уайт-спиріту, мазуту, бітуму та інших нафтопродуктів.

Виробництво власної електроенергії здійснюється двома підприємствами: газотурбінна електростанція на Локачинському газовому родовищі (ГПУ "Львівгазвидобування") та когенераційна електростанція (Шебелинський ГПЗ).
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвыдобування".

Читайте також

Читайте также