Украина и Ливия возобновляют сотрудничество в нефтегазовой отрасли

08.02.2007, 14:08

Министр топлива и энергетики Украины Юрий Бойко обсудил с первым вице-премьером Ливии А. Аз-Злитни и руководителем национальной нефтяной корпорации Ливии Шукри Гененом вопросы возобновления сотрудничества двух стран в нефтегазовой отрасли. (укр.)

А. Аз-Злітні зазначив, що зараз триває підготовка до першого засідання українсько-лівійської міжурядової комісії, що відбудеться протягом двох місяців. При цьому він додав, що комісія планує розглянути питання співпраці у нафтогазовій та енергетичній сферах, а також у сільському господарстві і медицині. А. Аз-Злітні висловив сподівання щодо позитивних результатів роботи комісії.

На сьогодні також запланована зустріч Ю. Бойка з міністром електроенергетики, водних ресурсів і газу Лівії Омраном Ібрагімом Абу Краа, а також з прем'єр-міністром Лівії А. А. Аль-Махмуді.

10 жовтня 2004 року НАК "Нафтогаз України" і National Оil Corporation of Libya підписали угоду про розподіл продукції. Угода досі не ратифікована урядом Лівії. Термін дії угоди становитиме на видобуток нафти - 30 років, видобуток природного газу - 25 років. Чотири нафтогазоносні блоки, відібрані "Нафтогазом", мають загальну площу понад 200 тис. кв. м. За прогнозними даними, більшість покладів знаходяться на глибині від 3000-4500 м. Загальні прогнозні ресурси щодо відібраних блоків, за оцінкою фахівців НАК "Нафтогаз України", становлять 110 млн. тонн нафти і 30 млрд. куб. м природного газу. Під час проведення пошуково-розвідувальних робіт компанія планує відкрити 6 нафтових і 1 газове родовище.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также