НАК "Нафтогаз Украины" погасил 700 млн. грн. задолженности по НДС

20.04.2007, 12:07

Национальная акционерная компания "Нафтогаз Украины" завершила оформление передачи в Государственный бюджет части долга, который возник в следствии обязательств по оплате налога на добавленную стоимость в I квартале 2006 года. (укр.)

Станом на сьогоднішній день компанія погасила 696,9 млн. гривень заборгованості перед державою.

Заборгованість перед Державним бюджетом виникла через поставлений в Україну у І кварталі 2006 року, проте не оформлений належним чином природний газ. Колишнє керівництво компанії уникнуло процедури розмитнення газу, при виконанні якої виникають зобов'язання по сплаті ПДВ. В результаті таких дій розмитнення газу, спожитого Україною у І кварталі 2006 року, розпочалося лише поточного року. Відповідно, у "Нафтогазу України" виник борг перед Державою у розмірі 1,5 млрд. гривень.

НАК "Нафтогаз України" засуджує неефективний менеджмент колишнього керівництва, яке, залучивши у іноземних інвесторів майже $2 млрд. кредитних коштів, ігнорувало виконання зобов'язань перед Державою, що призвело до погіршення фінансового балансу "Нафтогазу України" та накопичення мільярдних боргів.

НАК "Нафтогаз України" звертає увагу, що, незважаючи на складну кон'юнктуру нафтогазового ринку та світову тенденцію до зростання цін на енергоресурси, сьогоднішній Уряд та керівництво Компанії сумлінно повертають Державі борги "революційних" періодів. "Нафтогаз України" зробить усе можливе для стабілізації нафтогазового комплексу України, та погасить решту боргу з ПДВ перед Державою до кінця 2007 року.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також