Цена на газ для теплокоммунэнерго останется прежней

30.04.2007, 17:24

С целью уменьшения стоимости тепла и горячей воды, потребляемых населением, правительством принято решение оставить неизменной - на уровне прошлого года - цену на природный газ, который поставляется предприятиям теплокоммунэнерго в текущем году. (укр.)

Нині ціна складає 686 грн. за 1000 м куб природного газу, що нижче реальної закупівельної вартості блакитного палива на 245 грн.

Щоб компенсувати втрати НАК "Нафтогаз України" від реалізації природного газу підприємствам теплокомуненерго за заниженою ціною Законом України .Про Державний бюджет України на 2007 рік. передбачено відповідний механізм та видатки у сумі 2 640 млн. грн.

Постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2007 N340 затверджено Порядок компенсації у 2007 році Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" різниці між цінами закупівлі та реалізації імпортованого природного газу, що використовується на виробництво теплової енергії для населення. Насьогодні, згідно поданих розрахунків НАК "Нафтогаз України" та Мінпаливенерго щодо потреби в обсягах такої компенсації, з державного бюджету здійснені видатки за бюджетною програмою "Компенсація НАК "Нафтогаз України" різниці між цінами закупівлі імпортованого природного газу та його реалізації суб'єктам господарювання на виробництво теплової енергії, яка споживається населенням" у сумі 641,3 млн. грн.
По материалам пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також