Верховная Рада ставит под сомнение правомерность Указа Президента

03.04.2007, 11:10

2 апреля состоялось Специальное внеочередное заседание Верховной Рады Украины пятого созыва в связи с возможностью роспуска парламента при участии премьер-министра Украины В. Януковича и членов Кабинета Министров. (укр.)

В ході засідання були ухвалені Постанови "Про Звернення Верховної Ради України до українського народу" та "Про Звернення голови Верховної Ради України до Президента України".

Висловлюючи стурбованість ситуацією, яка склалась у зв'язку з оприлюдненням Указу Президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України", парламент ухвалив Постанову "Про Декларацію Верховної Ради України щодо неконституційного характеру втручання інституту Президента України в діяльність Верховної Ради України".

Також народні депутати України ухвалили Постанову "Про політичну ситуацію в Україні, пов'язану з оголошенням Указу Президента України від 2 квітня 2007 року "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України", яка набуває чинності з дня її прийняття, та "Про звернення до Конституційного Суду України стосовно розгляду конституційного подання щодо перевірки конституційності Указу Президента України від 2 квітня 2007 року N 264/2007 "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України".

У зв'язку з наявністю інформації про можливість вчинення у будинку парламенту актів терористичного характеру Верховна Рада України прийняла Постанову "Про тимчасовий порядок проходження до будинків Верховної Ради України".

Усвідомлюючи свою відповідальність перед українським народом та з метою забезпечення конституційного правопорядку, громадянського спокою і стабільності в державі парламент України ухвалив Постанову "Про запобігання діям, що загрожують конституційному правопорядку, громадському спокою і стабільності в Україні".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також