ЦИК создает службу распорядителя госреестра избирателей

26.05.2007, 17:41

Центральная избирательная комиссия (ЦИК) создает Службу распорядителя Государственного реестра избирателей. Такое решение было принято на заседании Комиссии в субботу, 26 мая. (укр.)

26 травня відбулося засідання Центральної виборчої комісії, яке провів її голова Ярослав Давидович.

Під час засідання, після відповідного обговорення, Комісія постановила утворити Службу розпорядника Державного реєстру виборців і затвердила Положення про Службу розпорядника Державного реєстру виборців. Постанова, яку було прийнято з цього приводу, має на меті забезпечення виконання Центральною виборчою комісією функцій розпорядника Державного реєстру виборців.

Згідно з зазначеним Положенням, Служба є самостійним структурним утворенням при Центральній виборчій комісії. Її діяльність спрямовується на забезпечення організаційного та технологічного функціонування Державного реєстру виборців.

У Положенні виписані основні завдання і функції Служби, повноваження її керівника, керівників її структурних підрозділів і інших працівників, а також відповідальність працівників.

У ході засідання Голова Центрвиборчкому Я. Давидович нагадав, що 22 лютого 2007 року Верховна Рада України прийняла, а Президент України підписав Закон України "Про Державний реєстр виборців". За його словами, прийняття постанови Комісії "Про Службу розпорядника Державного реєстру виборців" є плановою роботою Центрвиборчкому і абсолютно не пов'язано з позачерговими виборами.

- Створення Державного реєстру виборців - це один із позитивних моментів на шляху до подальшого проведення чесних, прозорих і демократичних виборів, - зазначив Я.Давидович. - При цьому всі мають зрозуміти, що створення цього реєстру - питання не одного місяцю, і навіть, не одного року.
По материалам отдела взаимодействия со СМИ Секретариата ЦИК.

Читайте також

Читайте также