Минюст начал создание Реестра печатных СМИ и информационных агентств

06.06.2007, 12:52

Министерство юстиции Украины начало практическую реализацию работ по созданию Реестра печатных средств массовой информации и информационных агентств. (укр.)

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, відсьогодні на сайті Міністерства юстиції України (www.minjust.gov.ua) відкрито спеціальну рубрику-банер, в якій буде оприлюднено перелік всіх друкованих засобів масової інформації, які зареєстровано в Україні. Перелік включатиме в себе відомості про назву друкованого видання, серію та номер свідоцтва, дату реєстрації та засновника видання.

Наразі до переліку внесені друковані ЗМІ, зареєстровані протягом поточного року. По мірі наповнення будуть також виставлятися засоби масової інформації, зареєстровані у попередні роки.

Згодом складений перелік ляже в основу електронного реєстру друкованих ЗМІ та інформаційних агентств, повідомив міністр юстиції.

Олександр Лавринович нагадав, що функції реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформагентств були передані Міністерству юстиції 1 березня 2006 року.

На сьогодні в Україні нараховується понад 23 тисячі друкованих ЗМІ та інформагентств. Концентрація друкованих засобів масової інформації в країні складає приблизно 1 видання на кожні 2 тисячі населення всіх вікових категорій, включаючи дітей.

Найбільш поширена в Україні специфіка друкованих видань - це загальнополітичні та рекламні. Крім того, загалом до 30 відсотків від усіх друкованих видань за цільовим призначенням є навчальні, економічні, релігійні, для дітей, спортивні, для молоді, юридичні , медичні, туристичні та екологічні, а також видання для жінок та еротичні.
По материалам пресс-службы Министерства юстиции Украины.

Читайте також