Глава МИД Украины находится с визитом в Брюсселе

17.07.2007, 13:10

Сегодня, 17 июля, в рамках рабочего визита в Брюссель министр иностранных дел Украины Арсений Яценюк встретился с генеральным секретарем Совета ЕС, верховным представителем ЕС по вопросам совместной внешней политики и безопасности Хавьером Соланой. (укр.)

Особливу увагу під час зустрічі сторони присвятили обговоренню внутрішньополітичної ситуації в Україні. А. Яценюк ознайомив представника ЄС з останніми тенденціями розвитку ситуації та станом підготовки до проведення парламентських виборів в Україні 30 вересня цього року. Зі свого боку, Х. Солана привітав запрошення з боку України європейських спостерігачів, закликав до проведення вільних та демократичних виборів, а також до продовження курсу соціально-економічних реформ і підтримки сталого економічного зростання.

Порядок денний зустрічі включав також обмін думками з низки регіональних проблем, зокрема, ситуації у Придністровї та Косово. У цьому контексті Високий представник ЄС позитивно оцінив результати останнього візиту Глави зовнішньополітичного відомства України до Косово.

Х. Солана та А. Яценюк наголосили на важливості продовження тісної співпраці з метою забезпечення мирного врегулювання Придністровського конфлікту. При цьому сторони висловилися за необхідність невідкладного відновлення переговорів у форматі 5+2.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також