Новое соглашение между Украиной и ЕС должен стать амбициозным документом

17.07.2007, 15:05

Сегодня, 17 июля, находясь в Брюсселе с рабочим визитом, министр иностранных дел Украины Арсений Яценюк встретился с комиссаром Европейского Союза по вопросам внешних связей Бенитой Ферреро-Вальднер. (укр.)

Співрозмовники обговорили хід переговорного процесу щодо укладання нової посиленої угоди між Україною та ЄС і висловили задоволення результатами проведених чотирьох раундів переговорів. А. Яценюк і Б. Ферреро-Вальднер погодили питання підготовки звіту щодо досягнутого у ході переговорів прогресу, який буде представлено на розгляд Самміту Україна-ЄС 14 вересня ц. р.

Сторони погодилися, що нова угода має стати амбіційним документом, що виведе відносини Україна-ЄС на якісно новий рівень розвитку. Було ще раз наголошено на готовності розпочати офіційні переговори щодо створення поглибленої та всеохоплюючої Зони вільної торгівлі відразу після завершення процесу набуття членства України в СОТ.

А. Яценюк та Б. Ферреро-Вальднер також обговорили питання порядку денного та змістовного наповнення Самміту Україна-ЄС у Києві.

Під час зустрічі український міністр звернув увагу комісара ЄС на погіршення умов видачі віз українським громадянам для в'їзду до країн ЄС, у тому числі через діяльність посередницьких компаній, що зумовлює збільшення вартості віз. А. Яценюк висловив сподівання, що Європейська Комісія врегулює цю ситуацію ще до часу ратифікації Угод про спрощення візового режиму та реадмісію між Україною та ЄС.

Сторони також обговорили питання Придністровського врегулювання і наголосили на важливості відновлення переговорів у форматі 5+2. Б. Ферреро-Вальднер привітала конструктивну співпрацю між Україною та Місією ЄС з питань допомоги на українсько-молдовському кордоні.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також