Евросоюз поддерживает Украину на пути вступления в ВТО

18.07.2007, 11:45

Находясь с рабочим визитом в Брюсселе 17 июля, министр иностранных дел Украины Арсений Яценюк встретился с комиссаром ЕС по вопросам торговли Питером Мендельсоном. (укр.)

Під час зустрічі комісара ЄС було поінформовано про розвиток політичної ситуації в Україні та ознайомлено з показниками макроекономічного і соціального розвитку країни.

Міністр закордонних справ порушив питання зростання дисбалансу в торгівлі товарами між Україною та ЄС. У цьому контексті сторони погодилися щодо важливості вивчення причин цих тенденцій та забезпечення взаємного доступу до ринків.

Більш детально було обговорено поточну ситуацію з питання вступу України в СОТ, зокрема, у контексті підготовки до засідання Робочої групи, що відбудеться 23 липня ц. р. у Женеві. Представник ЄС підкреслив важливість подальшого розвитку відносин з Україною та підтримки країни на шляху до вступу в СОТ. Співрозмовники домовилися продовжувати експертні обговорення окремих технічних питань, які залишаються невирішеними, для знаходження взаємоприйнятного рішення в найкоротші терміни.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також