В больницах Львовской области находятся 174 человека с подозрением на отравление фосфором

23.07.2007, 11:49

В лечебные учреждения пострадавших от железнодорожной аварии районов Львовской области доставлено современное диагностическое оборудование мирового уровня. (укр.)

22 липня до Буської, Бродівської та Радехівської центральних районних лікарень Львівської області, які знаходяться поблизу місця аварії цистерн з жовтим фосфором, віце-прем'єр міністр Олександр Кузьмук, міністр охорони здоров'я Юрій Гайдаєв та міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич передали три апарати ультра-звукового дослідження.

Апарати було закуплено за дорученням Президента України за кошти резервного фонду Кабінету Міністрів.

Нові апарати випуску 2007 року належать до найсучаснішого діагностичного обладнання світового рівня. Один з них - переносний.

Загалом апарати УЗД є у вказаних лікарнях, однак нове обладнання дасть змогу не тільки обстежити більшу кількість місцевого населення, і навіть проводити обстеження комплексно безпосередньо на виїзді до пацієнта, що на сьогодні є дуже необхідним, але й допоможе медикам ретельніше досліджувати стан здоров'я кожного, точніше та швидше визначати патологічні зміни.

Адже, як зазначають лікарі, після аварії у багатьох людей виник так званий ?психологічний синдром?, що є основною причиною збільшення звернень до лікарів в останні дні. І це природно, особливо можна зрозуміти батьків, які хвилюються за своїх дітей та бажають їх ретельно обстежити.

"Знаю, що у лікувальних закладах - висококваліфіковані медики, які зможуть працювати на цих новітніх апаратах. Однак, Міністерство охорони здоров'я готове також надати методичну допомогу щодо оволодіння технікою, щоб уже якнайшвидше приступити до якісного, європейського, обстеження сільського населення постраждалих районів"- сказав міністр Юрій Гайдаєв.

У зону надзвичайної ситуації потрапило 14 населених пунктів у яких проживає близько 11 тис. чоловік. Із 13 населених пунктів у добровільному порядку евакуйовано 984 мешканців.

На сьогодні у лікарнях перебувають 174 пацієнти з підозрою на отруєння продуктами горіння жовтого фосфору. З них 46 - діти.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також