Премьер поручил создать в каждом министерстве систему информационного реагирования на ЧП

25.07.2007, 15:26

Премьер-министр Украины Виктор Янукович поручил создать в каждом министерстве систему информирования граждан и СМИ в случае возникновения чрезвычайных ситуаций. (укр.)

Таку пропозицію глава уряду висловив, відкриваючи чергове засідання Кабінету Міністрів України.

Як повідомив Віктор Янукович, питання реагування посадових осіб в умовах надзвичайних ситуацій, їхніх дій і здійснення інформаційної політики буде розглянуто під час засідання уряду.

За словами Віктора Януковича, кожен міністр повинен визначити у своєму міністерстві відповідального співробітника за здійснення інформаційної політики в умовах надзвичайної ситуації. "Ми підійдемо до цього питання системно, його відпрацюємо. Я просив би всіх міністрів визначити, хто буде відповідати за інформаційну політику в кожному міністерстві при виникненні надзвичайних ситуацій. Як буде працювати інформаційна система. Хто буде відповідальний за те, щоб надавати таку інформацію в ЗМІ", - підкреслив прем'єр-міністр.

Необхідність такої інформаційної системи очевидна. "Аварія у Львівській області засвідчила, що в нас іноді не вистачає досвіду, і ми робимо помилки. Але дуже важливо, щоб ми їх вчасно виправляли. І в цій ситуації найважливішу роль відіграє інформаційна політика", - наголосив Віктор Янукович, додавши при цьому, що наголос на цьому питанні робить, оскільки важливо, щоб і наші громадяни і сусіди володіли достовірною інформацією. "Ми сьогодні реагуємо і практично реалізуємо всі заходи, як кажуть, - це наш обов'язок. Але важливою складовою є те, щоб населення України, наші сусіди, наші партнери у світі знали достовірну інформацію і давали їй оцінку і давали оцінку нашій державі. Це дуже важливо", - підкреслив глава уряду.

Прем'єр-міністр також повідомив, що в різних регіонах нашої країни сталася ціла низка стихійних лих і надзвичайних ситуацій. "Нам вистачає сьогодні сил, матеріальних ресурсів для того, щоб на них реагувати, і ми будемо це робити, виконуючи свій обов'язок перед державою і перед українськими народом", - відзначив Віктор Янукович та повідомив, що уряд сьогодні має прийняти рішення з надання допомоги Волинській та Херсонській областям, в яких сталися стихійні лиха.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також