Янукович: Реконструкция Енакиевского металлургического завода будет продолжаться

31.07.2007, 14:30

Премьер-министр Виктор Янукович отметил, что реконструкция Енакиевского металлургического завода будет продолжаться. (укр.)

Зокрема, на підприємстві буде побудована ще одна доменна піч, а в даний час також реконструюється мартенівський цех. Про це глава уряду заявив на відкритті доменної печі N5 на Єнакієвському металургійному заводі у ході робочої поїздки до Донецької області, підкресливши, що завод на сьогоднішній день є таким, яким він не був ніколи.

На церемонії запуску доменної печі Віктор Янукович відзначив, що новий агрегат побудований з урахуванням кращих світових технологій. "Це найсучасніша доменна піч", - сказав прем'єр-міністр.

За словами глави уряду, на реалізацію проекту доменної печі було інвестовано близько $140 млн. При цьому, як підкреслив Віктор Янукович, норма витрат коксу на даній доменній печі складає 460 кг на тонну чавуну, що є одним з мінімальних рівнів витрат коксу при виплавці чавуну.

Прем'єр-міністр також підкреслив, що, незважаючи на політичну кризу, обсяг інвестицій в економіку України збільшився на 32%. "Це свідчить, що Україна неминуче розвиватиметься, буде йти вперед", - підкреслив Віктор Янукович.

Глава уряду також повідомив, що незабаром відвідає Миколаївську область, де візьме участь у запуску другого гідроагрегата на Ташлицькому гідроакумулюючому вузлі.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также