В Киев приедут парламентарии стран-участниц ОБСЕ

04.07.2007, 11:19

5-9 июля в Киеве по приглашению Верховной Рады Украины состоится XVI ежегодная сессия Парламентской Ассамблеи ОБСЕ. (укр.)

Постанову про проведення Шістнадцятої щорічної сесії ПА ОБСЄ було ухвалено Верховною Радою України 16 листопада 2006 року після підписання відповідної Угоди.

У Форумі візьмуть участь парламентарії з країн-учасниць ОБСЄ.

У рамках роботи Асамблеї відбудуться засідання: Постійного комітету, Загального комітету з економічних питань, науки, технології та навколишнього середовища; Загального комітету з політичних питань та безпеки; Загального комітету з демократії, прав людини та гуманітарних питань; Неофіційне засідання з питань Середземномор'я; прес-конференції президента ПА ОБСЄ Йорана Леннмаркера та генерального секретаря ПА ОБСЄ Спенсера Олівера.

ПА ОБСЄ створена в 1991 році. До складу Асамблеї входять представники національних парламентів 56 країн-учасниць ОБСЄ.

Парламентська асамблея ОБСЄ збирається кожного року в лютому на Зимове засідання та в липні на Щорічну сесію. Результатами таких зустрічей є заключні декларації, численні резолюції та рекомендації. Окрім зазначених зустрічей робота ПА ОБСЄ ведеться у форматі конференцій та семінарів з розвитку та зміцнення демократії через парламентське співробітництво. Парламентарії працюють в комітетах, а також у складі спеціальних місій відвідують райони, де існують "заморожені" конфлікти або в яких спостерігається наявність потенційної загрози миру та демократії.

Основними органами Асамблеї є Постійний комітет (до нього входять 56 керівників національних делегацій та члени Розширеного бюро), Бюро (складається з президента ПА ОБСЄ, дев'яти віце-президентів та скарбника), Розширене бюро та три Загальні комітети.

Президентом ПА ОБСЄ є представник Швеції Йоран Леннмаркер, якого було обрано на 15-й сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ в м. Брюссель (Бельгія) у липні 2006 р.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також