Издательский дом KP Media запускает украиноязычный еженедельник "Новинар"

16.08.2007, 11:55

20 августа выйдет из печати первый номер журнала "Новинар", еженедельного издания на украинском языке от компании KP Media. (укр.)

Його запуск - крок назустріч мільйонам україномовних читачів, багато з яких зверталися до KP Media з проханням випустити журнал новин українською мовою.

"Новинар" створює команда молодих і досвідчених журналістів, які у своїй роботі орієнтуються на високі світові стандарти. Кістяк редакції становлять колишні редактори і репортери журналу "Кореспондент" та інших видань KP Media. Покликання "Новинаря" - принести в Україну останні тенденції журнального дизайну, високі вимоги до якості матеріалів і - що вже стало правилом у компанії KP Media - безперечне дотримання журналістської етики.

Нове видання висвітлюватиме найважливішіподіїу сфері політики, економіки та культури. На відміну від газет, наша мета - не повідомити читачам новину, а дати її контекст і підґрунтя. Кожна стаття буде не просто розповідати, що сталося, а надаватиме читачеві всю інформацію, базуючись на якій він зможе самостійно зробити висновок, чому це сталося і що буде далі.

Особливу роль у журналі відіграватимуть фотографії. Яскраві ілюстрації в усіх секціях видання, знімки, зроблені власними фотокореспондентами, допоможуть створити власне унікальне обличчя журналу. Добору фотографій редакція приділятиме не менше уваги, ніж вибору тем для статей і редагуванню журналістських текстів.

Досі видавництва випускали журнали переважно російською мовою або друкували двомовні видання - російською і українською.

Видавництво KP Media вирішило не робити "українську тінь" "Кореспондента", а створити повноцінне україномовне видання з власним стилем і обличчям, хоча на це потрібно більше часу і ресурсів. Статті в журналі "Новинар" не перекладаються, їх пишуть автори українською мовою.

Старт "Новинаря" - це частина стратегії видавничого дому KP Media, спрямованої на задоволення потреб україномовних читачів. На початку цього року компанія запустила тижневий жіночий журнал "Пані", а в серпні - майже одночасно з "Новинарем" - стартує щомісячний жіночий журнал "Вона".

Редакція "Новинаря" впевнена, що аудиторія видання буде складатися не лише з україномовних читачів. Журнал може бути цікавим і російськомовним українцям, для яких зміст і форма подачі матеріалу відіграють не останню роль.

KP Media видає англомовну газету Kyiv Post, безкоштовну шоденну газету "15 хвилин", щотижневик "Корреспондент", сіті-гіди "Афіша", "Афіша Донецьк", "Афіша*Гід", жіночі видання "Pink" и "Панi", довідник Kyiv Business Directory, журнали "Інтер`єр Магазин" и "Ідеї Вашого Дому". Компанiї також належать Інтернет-проекти BigMir.net, Korrespondent.net, Afisha.ua, UASport.net, Pink.com.ua.
По материалам Издательского дома KP Media.

Читайте також