Премьер высказал свое мнение по поводу проведения референдума

21.08.2007, 11:47

Премьер-министр Украины Виктор Янукович считает, что перед тем как инициировать проведение конституционного референдума необходимо создать рабочую группу из представителей разных политических сил и ветвей власти. (укр.)

Таку думку глава уряду висловив у Чернігові, коментуючи заяву Президента стосовно того, що всеукраїнський референдум необхідно провести у визначений законом термін, тобто через 3-4 місяці з моменту його ініціювання.

"Для цього треба створити робочу групу, яка б складалася з представників різних політичних сил, представників усіх гілок влади, iнституту Президента, а потім, за результатами її роботи, розглянути це питання і дати на нього відповідь", - відзначив Віктор Янукович.

Водночас, за словами глави уряду, політична реформа вже другий рік здійснюється в Україні. "Для того, щоб дати оцінку, що політреформа дає державі, що вона дає суспільству, потрібен час. Ми зробили висновки", - відзначив Віктор Янукович.

Коментуючи можливе проведення референдуму після виборів, прем'єр-міністр зазначив, що це може дестабілізувати ситуацію в країні. "Починати після виборів спроби дестабілізувати ситуацію через будь-які дії - референдуми, укази і так далі - це знову таки вести Україну по шляху політичної й економічної нестабільності", - підкреслив Віктор Янукович.

До цього питання, на думку глави уряду, необхідно підійти з усією відповідальністю, виважено, щоб не повторити ситуацію, пов'язану з політичною кризою в Україні, яка сталася у квітні цього року після указів Президента.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также