Военные активно участвуют в ликвидации пожаров в Херсонской области

22.08.2007, 11:42

Вооруженные Силы Украины задействовали 34 единицы спецтехники и 298 военнослужащих в ликвидации лесных пожаров на Херсонщине. (укр.)

На виконання доручення Президента України - Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Віктора Ющенка військовослужбовці та спеціальна техніка ЗС України активно долучилися до ліквідації лісових пожеж на Херсонщині.

Станом на 9.00 22 серпня в районі стихійного лиха працюють 22 одинці спецтехніки, зокрема, 12 пожежних і водоналивних автомобілів, та 276 військовослужбовців зі складу частин і з'єднань Збройних Сил України.

З Котовська (Одеська область) на Херсонщину здійснює марш ще одна колона спецтехніки - 10 водоналивних машин та 2 машини забезпечення, а також 22 військовослужбовця.

О 13.00 22 серпня ця колона спецтехніки прибуде на Херсонщину і приєднається до основних сил, які ліквідують лісові пожежі.

Таким чином, у ліквідації надзвичайної ситуації на Херсонщині задіяно 34 одиниці спецтехніки та 298 військовослужбовців Збройних Сил України.

У Херсонському обласному військовому комісаріаті розгорнуто оперативний штаб з координації зусиль з іншими міністерствами і відомствами, які також долучені до ліквідації стихійного лиха. У штабі у цілодобовому режимі працюють оперативні групи від Об'єднаного оперативного командування ЗС України, командування Сухопутних військ, Повітряних Сил, Південного оперативного командування та 6-го армійського корпусу.

Загальне керівництво роботою оперативного штабу з ліквідації лісових пожеж здійснює командувач військами Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Петро Литвин.

- У будь-який момент Збройні Сили України готові надати додаткову техніку, особовий склад та ресурси для якнайшвидшої ліквідації лісових пожеж та відселення місцевого населення із зони екологічного лиха, - зазначив Міністр оборони України Анатолій Гриценко, який ці питання постійно тримає на особистому контролі.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також