В Херсонской области снова горит лес

25.08.2007, 13:55

24 августа в 16:00 в лесных насаждениях на территории ДП "Цюрупинское лесное охотничье хозяйство" возник пожар, который из-за высокой температуры воздуха и усиления ветра распространился на площадь около 700 га. (укр.)

Існувала реальна загроза населеним пунктам Нечаєво, Солонці, Підлісне Цюрюпинського району та військовій частині повітряних сил Міноборони. Завдяки вжитим заходам і спланованому залученню сил та засобів, пожежу було локалізовано. Тимчасового відселення людей не проводилося. Загрози населеним пунктам та військовій частині немає.

Вночі на місце події терміново вилетів міністр МНС Нестор Шуфрич у супроводі заступника міністра внутрішніх справ Василя Фатхутдінова та начальника Департаменту карного розшуку МВС Василя Паскала.

"Я зараз утримаюсь від коментарів, але є дуже багато запитань. Зайнялася та частина лісу, яка була на значній відстані від місця пожежі, що сталася у понеділок. Причому, під час нової пожежі, на місцях, де вона була раніше, вогню не було. Це означає, що вогонь не міг перекинутися із території попередньої пожежі" - заявив Н. Шуфрич.

За півгодини до початку пожежі гелікоптер робив обліт території, і вогню зафіксовано не було. Його раптове виникнення видалося Н. Шуфричу підозрілим, і він натякнув, що не випадково з ним прилетіло керівництво МВС, хоча й відмовився коментувати будь-які версії. Міністр подякував пожежникам, які не допустили проникнення вогню на територію військової частини і повідомив, що звернувся до Міноборони з проханням тимчасово вивезти звідти ракети.

"Ситуація викликає чимало питань, але я хочу сказати всім: у нас достатньо сил щоб зупинити будь-яку пожежу. Я Вам гарантую, що навіть біси в пеклі не зможуть розвести вогонь" - запевнив Н. Шуфрич.

Міністр МНС повідомив, що на окремих ділянках пожежі фронт суцільного вогню сягав до 2 кілометрів, але наразі, о 1:40 25-го серпня, пожежу було локалізовано і зараз ведеться ліквідація лише кількох осередків загоряння. До ліквідації пожежі залучено 400 чоловік особового складу та 96 одиниць техніки від МНС, Держкомлісгоспу та міноборони, а також 2 вертольоти МНС та 1 авіакомпанії "Українські вертольоти", якими здійснено 73 скидання води (понад 200 тон). Координацію дій із залучення сил і засобів на місці події здійснює опергрупа МНС, яку очолює міністр Н.Шуфрич.
По материалам пресс-службы МЧС.

Читайте також