Украинские авиаторы осуществляют перевозку венгерских военных в Афганистан

27.08.2007, 12:06

Государственное предприятие Министерства обороны Украины "Украинская авиационная транспортная компания" начала перевозку ротации международного контингента Венгерской Армии в Афганистане. (укр.)

Сьогодні, 27 серпня, державне підприємство Міністерства оборони України "Українська авіаційна транспортна компанія" розпочало програму авіаційних перевезень в рамках ротації миротворчого контингенту Угорської Армії у складі Міжнародних сил з підтримання безпеки у Афганістані.

Першим ротаційним рейсом Ту-154 Української авіаційної транспортної компанії (УАТК) з Угорщини до Афганістану було доставлено 123 угорських миротворця. З інтервалом у 5 днів літак УАТК виконає ще два рейси. Загалом, в ході ротації українським літаком з Угорщини до афганського міста Мазарі-Шаріф буде доправлено понад 300 угорських миротворців. Таку ж кількість угорських військових буде доставлено у зворотному напрямку.

Як зазначив президент державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіаційна транспортна компанія" Віталій Попов, виконання перевезень угорського контингенту є звичайною роботою авіакомпанії.

- Але ми маємо продемонструвати угорським партнерам якісний рівень надання авіаційно-транспортних послуг і сподіваємося на продовження співпраці з Міністерством оборони Угорщини, - зазначив Віталій Попов.

Довідка. Державне підприємство Міністерства оборони України "Українська авіаційна транспортна компанія" (УАТК) зарекомендувало себе на міжнародному ринку авіаперевезень як надійний партнер з великими потужностями.

УАТК для забезпечення транспортних перевезень має у своєму авіаційному парку понад 20 літаків різних типів, зокрема, Іл-76МД, Ту-154, Ан-26, Ан-12.

Протягом 2005-2006 років УАТК забезпечувало виведення українського миротворчого контингенту з Іраку та успішно провело перекидання з Румунії до Афганістану та у зворотному напрямку багатонаціональної бригади країн Південно-Східної Європи "Seebrig". Крім того, в рамках підтримки Багатонаціональних сил зі сприяння безпеки в Афганістані було забезпечено перевезення литовського та канадського миротворчих контингентів.

Компанія УАТК також є надійним партнером ООН і надає транспортні послуги для перевезення миротворчих контингентів під час ротацій, а також в ході реалізації гуманітарних програм. Зокрема, за останні два роки літаки УАТК забезпечили транспортування ротацій українських миротворчих контингентів у Косовому, Лівані і Ліберії, перевезення майна Африканського Союзу у Судані на замовлення Міністерства оборони Канади.

Протягом вже 8 років екіпажі УАТК задіяні до виконання гуманітарних програм ООН на Балканах, в країнах Африки та Близького Сходу. Так, в рамках програми "Лист по допомогу" літаки Іл-76 компанії забезпечували доставку гуманітарних вантажів у важкодоступні райони Косового та Конго.

У 2005 році літаки УАТК здійснили перевезення мобільного госпіталю МНС України до Пакистану та Ірану, а у 2006 році доставили гуманітарні вантажі в Іран, Киргизтан та Індонезію. Також УАТК продовжує виконання Всесвітньої продовольчої програми ООН щодо забезпечення гуманітарних операцій в Судані.

Варто наголосити, що "Українська авіаційна транспортна компанія" отримала Міжнародний сертифікат управління якістю ISO 9001:2001, має Сертифікати іноземного експлуатанта Міністерства транспорту Канади і Департаменту транспорту США, а також рішенням Уряду України уповноважена здійснювати перевезення майна військового та спеціального призначення.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також