Закончился срок подачи документов в ЦИК

27.08.2007, 11:41

Центральная избирательная комиссия Украины зарегистрировала для участия во внеочередных парламентских выборах 19 политических сил. (укр.)

Як відомо, 25 серпня о 24.00, згідно з Законом України "Про вибори народних депутатів України", закінчився термін подання документів до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатів у народні депутати України для участі у позачергових парламентських виборах, призначених на 30 вересня 2007 року. На зазначений час до Комісії подали документи 24 політичні сили.

Останній термін реєстрації кандидатів спливає 2 вересня.

Станом на 9.00 27 серпня Центрвиборчком зареєстрував 19 політичних партій і блоків. При цьому вчора, 26 серпня, під час чергового засідання було зареєстровано кандидатів у народні депутати України від 2 політичних сил (Виборчий блок політичних партій "КУЧМА" і "Блок партії пенсіонерів України"). На цьому ж засіданні відмовлено в реєстрації кандидатів у народні депутати України від виборчого блоку "Вільні Демократичні Вибори за Народ України".

Таким чином, на сьогодні в ЦВК на розгляді знаходяться документи 4 політичних партій і блоків: Християнського блоку, Партії Реабілітації народу України, Всеукраїнської партії трудящих і Громадянської партії "ПОРА".

Загальна кількість включених до виборчих списків усіх 24 політичних сил, що подали відповідні документи до Центральної виборчої комісії, становить 5705 осіб. Станом на 9.00 27 серпня зареєстровано 4338 кандидатів у народні депутати України від 19 політичних партій і виборчих блоків політичних партій.

У минулій виборчій кампанії з виборів народних депутатів України (26 березня 2006 року) брали участь 45 політичних сил з 54 політичних партій і блоків, які подавали документи до ЦВК для реєстрації. Їх представляли 7595 кандидатів у народні депутати. У розподілі депутатських мандатів взяли участь 3 політичних партії і 2 виборчих блоки політичних партій.
По материалам пресс-релиза Центральной избирательной комиссии Украины.

Читайте також

Читайте также