Премьер-министр требует срочно возобновить работу "Солотвинского солерудника"

30.08.2007, 15:03

Виктор Янукович требует от профильных министров осуществить меры по немедленному возобновлению работы Государственного предприятия "Солотвинский солерудник" в поселке городского типа Солотвино Тячевского района Закарпатской области. (укр.)

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович за результатами нещодавньої поїздки до Закарпатської області доручив негайно відновити роботу солеварного підприємства в Солотвино, яке в 2004 році було включено до переліку стратегічних підприємств, що не підлягають приватизації.

На засіданні уряду Віктор Янукович відзначив, що у ході поїздки до Закарпатської області було розглянуто це питання. "Ми домовилися, що до 4 вересня повинен бути відпрацьований план заходів, який буде розглянутий попередньо фахівцями, відпрацьований та затверджений загальними зборами трудового колективу цього підприємства. І цей план буде оприлюднений", - сказав Віктор Янукович.

Глава уряду доручив віце-прем'єр-міністру Віктору Слауті і віце-прем'єр-міністру Андрію Клюєву разом з міністром аграрної політики Сергієм Мельником розглянути це питання, щоб найближчим часом дане підприємство запрацювало.

Водночас Віктор Янукович зауважив про необхідність прийняття рішення щодо того, яке відомство буде курирувати це підприємство - або Міністерство аграрної політики, або Міністерство промисловості.

Прем'єр-міністр також доручив віце-прем'єр-міністру Андрію Клюєву проконтролювати завершення будівництва дороги до пункту пропуску "Ужгород", забезпечивши відповідне фінансування, щоб у листопаді цей пункт запрацював.

"На таких об'єктах, як пункт пропуску "Ужгород", який фактично буде добудований через місяць-півтора, ми повинні, як то кажуть, руку тримати на пульсі і дивитися, що потрібно своєчасно там зробити", - зазначив Віктор Янукович.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також