Проекту Бюджета-2008 могут быть посвящены специальные парламентские слушания

30.08.2007, 13:35

Премьер-министр Украины Виктор Янукович считает, что необходимо на 1-2 дня созвать Верховную Раду для того, чтобы провести парламентские слушания по проекту Государственного бюджета на 2008 г. Об этом он заявил на заседании Кабинета Министров. (укр.)

"Якісна підготовка бюджету 2008 року - це завдання для всіх. У вересні бюджет повинен бути підготовлений", - сказав прем'єр-міністр Віктор Янукович на засіданні Кабінету Міністрів України.

При цьому глава уряду підкреслив, що необхідно прийняти рішення за якою формою буде здійснюватися заслуховування проекту Держбюджету, з огляду на ситуацію з нинішнім положенням парламенту.

"Можливі парламентські слухання, тому що парламент фактично не діючий, він заблокований. Якщо він і вийде на роботу, то на день, можливо, на два, не більше. Але ми будемо радитися з цього питання, і з Президентом, і з керівниками фракцій, тому що нам треба зробити експертне обговорення бюджету за участю всіх гілок влади й оформити його документом: чи це буде протокол парламентських слухань або якийсь інший документ", - відзначив Віктор Янукович.

Прем'єр-міністр також зазначив, що держава ще жодного разу не зіштовхувалася з необхідністю готувати Державний бюджет в умовах подібних нинішнім, "але ми вимушені будемо це робити, тому що життя продовжується і нам треба готуватися до своєчасного прийняття бюджету в цьому році, в 2007 на 2008 рік".

Віктор Янукович дав доручення першому віце-прем'єр-міністру, міністрові фінансів Миколі Азарову провести роботу з Бюджетним комітетом Верховної Ради, Секретаріатом Президента для пошуку виходу з цієї ситуації. "На цю тему ми мали також розмову з Президентом", - зазначив глава уряду.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також