Янукович: Предложенный правительством бюджет - реальный

11.09.2007, 13:31

"Та работа, которая сделана за последние две недели, убедила нас в том, что бюджет, предложенный правительством, реальный, и мы его обязательно выполнен", - заявил премьер-министр Украины Виктор Янукович. ( укр.)

"Всі параметри, які закладені в бюджет, перш за все, спрямовані на розвиток держави, на підвищення економіки, створення механізмів мотивації, а це означає - підвищення соціальних стандартів, рівня заробітної плати, пенсій", - заявив глава уряду, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

Зокрема, за словами Віктора Януковича, у зведеному бюджеті передбачається зростання доходної частини більш ніж на 50 млрд. грн. Ці кошти будуть використані як інвестиційний ресурс розвитку економіки, а також на підвищення соціальних стандартів життя громадян.

У зв'язку з введенням третього етапу єдиної тарифної сітки будуть підвищені посадові оклади працівникам бюджетної сфери, зокрема, вчителям і медикам. Так, за інформацією глави уряду, оклад вчителів підвищиться на 35,7% - з 1401 грн. до 1901 грн.; завідуючих дитсадками на 525 грн. або 34,7% - з 1511 до 2036 грн.; лікаря-хірурга вищої категорії на 34,5% - з 1423 до 1914 грн.; дільничного лікаря-терапевта вищої категорії на 34,7% - до 1668 грн.; лікаря швидкої медичної допомоги вищої категорії на 34,7% - до 2053 грн.; фельдшера вищої категорії - до 1028 грн.

Окрім того, як підкреслив прем'єр-міністр, буде продовжена пенсійна реформа, спрямована, перш за все, на ліквідацію "зрівнялівки". "Ми повинні встановити більш справедливі виплати для людей з великим трудовим стажем. Запроваджується система, яка буде все це враховувати", - наголосив Віктор Янукович.

В цілому середня пенсія, без урахування військових пенсій, зросте до 685 грн., а з військовими пенсіями - до 729 грн. У середньому зростання пенсії становитиме 103 грн.

"Безумовно, ми будемо збільшувати розміри стипендій аспірантам, студентам, докторантам. Також ми підвищуємо фінансування в науковій і науково-технічній діяльності", - додав Віктор Янукович.

Глава уряду також зазначив, що Проект державного бюджету на 2008 рік, Кабінет Міністрів має намір схвалити на сьогоднішньому засіданні, а 15 вересня відповідно до законодавства України фінансовий документ буде передано до Верховної Ради.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также