Минтопэнерго планирует сохранить льготные тарифы на электроэнергию для электротранспорта

28.09.2007, 13:29

Сохранение льготного тарифа на электроэнергию для транспорта сделает невозможным повышение цены на проезд, считает министр топлива и энергетики Украины Юрий Бойко. (укр.)

"Одним із завдань держави - це соціальний спокій громадян, серед яких не допущення зростання тарифів на електротранспорт, яким користуються звичайні люди. Тому ініціатива Мінпаливенерго по збереженню пільгового тарифу на електроенергію для електротранспорту унеможливить зростання ціни на проїзд" - сказав міністр палива та енергетики України Юрій Бойко під час свого робочого візиту до Вінниці.

За ініціативою Мінпаливенерго та НКРЕ Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 26.06.2007 N881, відповідно до якої до кінця 2007 року підприємствам електротранспорту збережено пільговий тариф на електроенергію на рівні 24,36 коп. за кіловат-годину, а не 44,87, як призначено для підприємств на жовтень місяць ц. р. з компенсацією енергопостачальникам збитків за рахунок оптового тарифу.

Наразі з метою закріплення на законодавчому рівні цих норм Мінпаливенерго розробило та узгоджує відповідний проект Закону України.

В липні ц. р. втратила чинність стаття Закону України "Про міський електротранспорт", згідно з якою підприємствам міського електротранспорту було встановлено тариф на електроенергію на рівні населення (частка витрат на електроенергію у складі валових витрат підприємств електротранспорту становить 14 (20%).

Також Мінпаливенерго за окремим дорученням КМУ від 29.08.2007 N37227/0/1-07 розробляє пропозиції, які б передбачали механізм компенсації збитків енергопостачальних компаній за період з серпня 2004 року по липень 2007 року. За інформацією енергопостачальних організацій невідшкодовані збитки компаній від запровадження пільгового тарифу для об'єктів міського електричного транспорту за три роки дії вимог частини першої статті 18 Закону України "Про міський електричний транспорт" складають 332,3 млн. грн. (без ПДВ).
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також