Ехануров: Предложенный оборонный бюджет Украины на 2008 год составляет 17 млрд. грн.

14.01.2008, 10:07
Предложенный оборонный бюджет составляет 17 млрд. грн., а это почти вдвое больше, чем в прошлом году, хотя окончательная цифра бюджета еще не определена, заявил министр обороны Украины Юрий Ехануров. (укр.)

Виступаючи в ході оперативного збору керівного складу та науково-педагогічних працівників Національної академії оборони України із залученням органів управління Воєнної організації держави, який проходить у формі методичної воєнно-стратегічної гри, сьогодні, 12 січня, глава вітчизняного оборонного відомства Юрій Єхануров повідомив, що запропонований оборонний бюджет складає 17 мільярдів гривень.

- А це майже вдвічі більше, ніж у минулому році - використаних 9 мільярдів гривень, - пояснив він. - Консультації з керівним складом Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України засвідчили, що ми не освоїмо 3% ВВП на створення професійної армії.

Тому, за словами міністра оборони України, було підготовлено матеріали на 2,5%, тобто 22,2 мільярди гривень. Цю суму ми зможемо освоїти, враховуючи, що в країні відбуваються інфляційні процеси.

- Остаточна цифра бюджету ще не визначена. Головна дискусія йтиме між 17-ма та 22,2 мільярдами гривень, - зазначив Юрій Єхануров.

Він додав, що нинішнього року буде впроваджена система електронного управління фінансами Збройних Сил України і всього Міністерства оборони України, що дозволить жорстко контролювати кошти.
Инф. Министрства обороны Украины.

Читайте також