Тимошенко: Правительство намерено преодолеть кризис в отношениях между Украиной и Туркменистаном

14.01.2008, 11:54
Премьер-министр Украины Юлия Тимошенко заявила, что правительство намерено преодолеть кризис в отношениях между Украиной и Туркменистаном, который возник на протяжении последних лет. (укр.)

"За останні 3 роки відносини України й Туркменістану повністю зруйновані. Те, як влада будувала відносини - це якась безглуздість", - сказала Юлія Тимошенко під час зустрічі з журналістами.

Керівник уряду відзначила, що у відносинах обох країн на нинішньому етапі "є кілька конфліктних питань, якими незадоволена туркменська сторона і зараз ми крок за кроком виходитимемо з цих кризових явищ".

Прем'єр-міністр підкреслила, що новий уряд розглядає Туркменістан як країну, яка може забезпечити диверсифікацію поставок газу до України, і з великою повагою ставиться до керівництва Туркменістану.

Юлія Тимошенко знову підтвердила свій намір перейти на прямі поставки газу в Україну, прибравши з ринку трейдера "РосУкрЕнерго" і створене за його участю "Укргазенерго".

"Корупція й тінь повинні піти із системи поставок газу в Україну разом з "РосУкрЕнерго" й "Укргазенерго", - наголосила прем'єр-міністр.
Инф. Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также