Ежегодное собрание ЕБРР пройдет в Киеве в мае 2008 года

31.01.2008, 13:23
Правительство Украины и Европейский банк реконструкции и развития подписали Меморандум о взаимосотрудничестве относительно проведения ежегодного собрания ЕБРР в Киеве. (укр.)

Із української сторони документ підписав Керуючий в Європейському банку реконструкції та розвитку від України міністр фінансів Віктор Пинзеник, від ЄБРР - генеральний секретар Банку Хорст Райхенбах. 

З 18 по 20 травня 2008 року у Києві планується проведення щорічних зборів Ради керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку. Щорічні збори в Україні проводяться вдруге. Незважаючи на невеликий час від початку роботи нинішнього уряду Міністерство фінансів підготувало Меморандум про взаєморозуміння з ЄБРР, що є запорукою успішного проведення заходів. 

Традиційно такі збори є визначальною подією року та одним із найбільших представницьких форумів найвпливовіших урядових та фінансових кіл Європи та світу. Одночасно із проведенням щорічних зборів у Києві проходитиме Бізнес-форум, який є важливим майданчиком для поглиблення відносин України з міжнародними фінансовими колами та світовими інститутами. 

"Уряд України доклав усіх зусиль, щоб саме у Києві відбулося економічне зібрання такого високого рівня, що востаннє проходило тут 10 років тому, - зазначив під час церемонії підписання міністр фінансів України Віктор Пинзеник. - Адже на зборах, що пройдуть вже у травні, країна матиме можливість представити свої інвестиційні проекти - насамперед ті, що стосуються підготовки до Євро-2012". Зокрема, зазначив Віктор Пинзеник, мова йде про можливість залучення інвестицій у розбудову доріг та спортивної інфраструктури. За словами міністра, інвестиції мають забезпечувати 90% фінансування потреб Євро-2012. Разом з тим він відзначив, що близько 25 млрд. витрат на ці цілі забезпечує вже у 2008 році Держбюджет, з них майже 12 млрд. виділено на будівництво доріг та інфраструктуру. 

Із свого боку генеральний секретар ЄБРР Хорст Райхенбах подякував уряду України за запрошення провести щорічні збори у Києві та Міністру фінансів особисто за організацію підписання Меморандуму незабаром після призначення нового Уряду. "Для ЄБРР щорічні збори є головною подією року, - сказав Хорст Райхенбах. - Під час цього заходу керуючі Банком приймають важливі
рішення, і ми віримо в те, що у Києві будуть прийняті особливо важливі рішення". Генеральний секретар ЄБРР відзначив, що на Бізнес-форум, який пройде в рамках зібрання, приїдуть представники ділових кіл з усього світу, та запевнив, що Україна представляє для них значний інвестиційний інтерес. 
Инф. Министерства финансов Украины. 

Читайте також

Читайте также