Парламент ратифицировал соглашение с ЕС о реадмиссии лиц

15.01.2008, 15:41

Верховная Рада ратифицировала соглашение между Украиной и Европейским Союзом реадмиссии лиц. (укр.)

Угодою (реєстр. N0011) визначено механізм та процедури приймання та  передачі осіб, які нелегально перебувають на територіях держав, що ухвалили цю Угоду. Зокрема, ефективні процедури ідентифікації та безпечного й організованого повернення осіб, які порушили встановлений порядок в'їзду та перебування на території України та однієї з держав-членів Європейського Союзу. 

Положеннями Угоди встановлюються зобов'язання Договірних Сторін щодо прийняття без зайвих формальностей власних громадян, які порушили режим перебування на території іншої Договірної Сторони, а також громадян третіх держав, за умови пред'явлення доказів, передбачених цією Угодою. При цьому, застосування положень щодо реадмісії громадян третіх держав та осіб без громадянства, з якими Україна не уклала двосторонні договори або домовленості щодо реадмісії, відтерміновується на 2 роки з дати набрання цією Угодою чинності. 

Реалізація цієї Угоди має сприяти розвитку євроінтеграційних процесів, посиленню контролю за міграційними потоками в Європі, зміцненню міжнародного співробітництва у сфері боротьби з нелегальною міграцією та організованими злочинними угрупованнями, що нею займаються. 
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также