Польша сократила перечень документов для получения визы

23.01.2008, 10:36

Польша существенно сократила перечень документов, необходимый для получения визы. До сих пор украинцы жаловались на неоправданно большое количество бумаг, которые приходилось подавать в польские консульства. (укр.)

В оновленому переліку вже немає згадки про трудову книжку, довідку з роботи про розмір зарплати. Також не потрібен ідентифікаційний номер, ксерокопії сторінок українського паспорта з особистими даними, і довідка про наявність банківського рахунку. Остання вимога викликала чи не найбільше нарікань від громадян. Втім, в офіційному переліку є зауваження, що консул може вимагати підтвердження працевлаштованості чи наявності коштів.

Перелік документів став значно коротшим, чого не скажеш про черги. І надалі сотні громадян вдень і вночі стоять за візою біля консульства Польщі у Львові. Для вирішення проблеми з чергами влада міста та області запропонувала консульству тимчасове приміщення, аби збільшити кількість віконечок для обслуговування громадян. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте також

Читайте также