Сергей Головатый избран председателем Мониторингового комитета ПАСЕ

23.01.2008, 13:28
Постоянная делегация Верховной Рады Украины приняла участие в работе Парламентской Ассамблеи Совета Европы в первой части сессии ПАСЕ 200 года. (укр.)

22 січня 2008 року члени української делегації зустрілися з президентом  Асамблеї Л. М. де Пучем і передали новообраному чильнику ПАРЄ вітальний лист голови Верховної Ради України А. Яценюка. 

Голова делегації І. Попеску поздоровив Л. М. де Пуча з обранням президентом ПАРЄ і побажав йому успіхів на цій високій посаді. Представивши членів нової української делегації, він запевнив Л. М. де Пуча, що "він і його колеги зроблять усе можливе, аби Україна виконала всі обов'язки та
зобов'язання перед РЄ і розпочала постмоніторинговий діалог з Організацією". 

В ході зустрічі слово взяли народні депутати України О. Білозір, О.Бондаренко, В. Писаренко, які порушили питання розвитку культури та соціальної сфери, забезпечення рівних гендерних можливостей, виборів судді від України до ЄСПЛ тощо. 

У свою чергу президент Парламентської асамблеї висловив свою підтримку українській делегації, закликав брати активну участь в роботі форуму, наголосив на важливому значенні культури та освіти для розбудови демократії та забезпечення прав людини. 

Також відбулася зустріч членів Постійної делегації з генеральним секретарем РЄ Т. Девісом. Сторони обговорили питання щодо ситуації в Україні, взаємодії України та РЄ в рамках виконання нашою державою обов'язків та зобов'язань перед організацією. Йшлося й про необхідність забезпечення ратифікації конвенцій та інших документів РЄ країнами-членами, удосконалення процедури моніторингу ПАРЄ, заходи Верховної Ради України стосовно приведення українського правового поля до європейських стандартів. 

Члени української делегації взяли активну участь у засіданнях комітетів ПАРЄ та у роботі політичних груп. 

Народні депутати О. Герасим'юк, О. Білозір, О. Бондаренко ініціювали внесення на розгляд Асамблеї питання про засудження голодомору в Україні (Пропозиція щодо прийняття Резолюції). Наразі триває збір підписів на підтримку цього документу. 

В рамках обговорення в групі соціалістів питання нещодавніх президентських виборів в Грузії, під час якого різні члени групи, зокрема й ті, що приймали безпосередню участь у спостереженні за виборами, визначали їхній не зовсім демократичний та прозорий характер, І. Попеску задля досягнення об'єктивності закликав "не використовувати у майбутньому подвійних стандартів при оцінці результатів виборів незалежно від країни проведення та особистих політичних симпатій спостерігачів" 

21 січня 2008 року, після підтвердження повноважень української делегації, віце-президентом Асамблеї був переобраний народний депутат України С. Головатий. Він також обраний головою Моніторингового комітету ПА РЄ. 
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.



Читайте також

Читайте также