На переговорах Тимошенко и Баррозу обсждали вопросы подготовки нового соглашения между Украиной и ЕС

29.01.2008, 09:44
Премьер-министр Украины Юлия Тимошенко и президент Европейской Комиссии Жозе Мануель Баррозу провели переговоры в Брюсселе. (укр.) 
 
Ключовими питаннями переговорів стали підготовка нової посиленої угоди між Україною та Європейським Союзом, включаючи створення зони вільної торгівлі України з ЄС, перспектива запровадження безвізового режиму для громадян України, а також активізація енергетичної співпраці між Україною та ЄС. Про це Юлія Тимошенко заявила під час спільної прес-конференції з Жозе Мануелем Баррозу. 

Глава уряду повідомила, що у ході переговорів обговорено спільні дії з підготовки нової посиленої угоди між Україною і ЄС. При цьому прем'єр-міністр висловила впевненість, що до кінця цього року є можливим завершити роботу над "основною частиною" угоди. "Настав час зробити договірні відносини абсолютно нової якості", - сказала Юлія Тимошенко. 

Прем'єр-міністр також підкреслила, що після вступу України до СОТ почне переговори про формування повноцінної зони вільної торгівлі з Європейським Союзом. "Важливо почати офіційні переговори про створення між Україною і Європейським Союзом поглибленої, всеохоплюючої зони вільної торгівлі, включаючи всі її аспекти", - сказала Юлія Тимошенко. 

Глава уряду також підкреслила, що Україна розраховує на результативне завершення переговорів з Польщею та Словаччиною про спрощення режиму поїздок громадян України, які проживають в прикордонних з ЄС областях. 

Зі свого боку Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу висловив сподівання, що відносини між Україною та Європейським Союзом будуть розвиватися по висхідній. 
Инф. Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также