Всемирный банк приветствует договоренности Украины и МВФ

27.10.2008, 13:42
Всемирный банк приветствует договоренности между Украиной и Международным валютным фондом, которые относятся к пакету мер, направленных на решение проблем экономической и финансовой уязвимости в условиях глобального экономического кризиса. (укр.)

"Ми рекомендуємо українській владі швидко вжити заходів, необхідних для відновлення довіри до ринку, – зазначив Шигео Катцу, віце-президент Світового банку (регіон Європи та Середньої Азії). – Фінансова підтримка МВФ допоможе Україні подолати наслідки подвійного удару, зумовленого зниженням цін на метал і фінансовими складнощами, спричиненими глобальною кризою. Світовий банк готовий зробити свій внесок у допомогу в захисті уразливих груп населення і фінансування капітальних інвестицій, необхідних для прискорення економічного відродження”.  

Світовий банк у грудні 2007 року схвалив нову Стратегію партнерства з Україною, яка передбачає надання Україні допомоги в розмірі близько $4 млрд. протягом чотирьох років (2008-2011 рр.). Допомога Світового банку охоплює надання Позик на підтримку стратегії розвитку, які забезпечують бюджетне фінансування, спрямоване на здійснення найважливіших економічних реформ; інвестиційні позики на фінансування інфраструктури та поліпшення державних послуг, а також програму аналітичних і дорадчих послуг. 

"Нині ми разом із представниками влади переглядаємо нашу програму з тим, щоб з’ясувати оптимальний спосіб швидкого надання допомоги у ключових сферах, таких як реструктуризація і рекапіталізація банківського сектора, надання підтримки уразливим групам населення, забезпечення охорони найважливіших капітальних інвестицій та поглиблення структурних реформ для швидкого відновлення стабільного економічного зростання України. Ми працюватимемо з українською владою над пошуком способів ефективнішого і більш адресного витрачання державних ресурсів", – вказав Мартін Райзер, директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови. 
Инф. Всемирного банка.


Читайте також

Читайте также