Тимошенко: Вопрос энергетической безопасности является стратегическим для Украины

13.02.2008, 13:32
Премьер-министр Украины Юлия Тимошенко поздравила демократическую команду с позитивными результатами переговоров в Москве украинской делегации во главе с Президентом, которые касаются вопросов в газовой сфере, в частности, "устранения с газового рынка Украины всех посредников, в том числе, теневых, коррумпируемых". (укр.)

"Я вважаю, що це велика перемога демократичної команди, це ще один крок до наведення порядку на газовому ринку, це ще один крок до декорупціалізації, детіньовізацїі енергетичної сектору", - наголосила Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів. 

Наступним кроком уряду, за словами прем'єр-міністра, є підписання нових прямих угод з постачання газу з РАО "Газпром", а також відновлення "потужності НАК "Нафтогазу", як компанії, яка займається транзитом та реалізацією газу на внутрішньому ринку". 

Водночас Юлія Тимошенко зазначила, що Уряду необхідно продовжити роботу з контрольних заходів щодо діяльності попередніх керівників НАК "Нафтогазу" та угод щодо РосУкрЕнерго і УкрГазЕнерго. "Думаю, ми будемо мати там просто унікальні приклади того, як зраджувалися національні інтереси держави і як в тіні залишалися величезні гроші, які не потрапляли на рахунки НАК "Нафтогазу", - зазначила глава уряду. 

За словами Юлії Тимошенко, наведення порядку у енергетичній сфері є одним з пріоритетів діяльності уряду. "Питання енергетичної безпеки і енергетичної незалежності України, диверсифікації поставки енергоносіїв в Україну є і залишається одним із стратегічних завданнь для України", - підкреслила керівник уряду. 

У цьому контексті прем'єр-міністр повідомила, що на засіданні уряду розглядатиметься проект рішення щодо створення організаційного комітету з проведення в Україні саміту з питань енергетичної безпеки, який має відбутися 22-23 травня 2008 року. "Це ще один крок для того, щоб пройшли консультації на найвищому рівні щодо розбудови нашої системи енергетичної безпеки", - резюмувала Юлія Тимошенко. 
Инф. Кабинета Министров Украины.

Читайте також