НАК "Нафтогаз Украины" продолжает разведку блока Alam El Shawish East в Египте

15.02.2008, 11:16
НАК "Нафтогаз Украины" планирует получить первую нефть с блока Alam El Shawish East в Египте уже в этом году. (укр.)

НАК “Нафтогаз України” продовжує розвідку та сейсмічні роботи блоку Алам Ель Шавіш (Alam El Shawish East) у Західній пустелі Єгипту. ДП «Науканафтогаз» здійснила обробку сейсмічної інформації щодо однієї з перспективних ділянок цього блоку. Інформація була придбана у Єгипетської Генеральної Нафтової Корпорації (Арабська Республіка Єгипет (АРЄ). Ділянка більш ніж виправдала сподівання. На цій ділянці раніше було пробурено 2 оціночні свердловини, які показали позитивні результати. ДП “Науканафтогаз” та разом с спеціалістами Філії Компанії в Єгипті запроектовано буріння ще 4-х свердловин.

Слід зазначити, що для виконання комплексу геолого-розвідувальних робіт необхідні інвестиції у розмірі 37 млн. доларів США. Ця сума передбачена проектом фінансового плану Компанії на 2008 рік.

За оцінками експертів Компанії вже до кінця цього року НАК "Нафтогаз України" зможе 
отримати нафту на цій ділянці. 

Паралельно з вищевказаними роботами НАК "Нафтогаз України" вже підготувала тендерну документацію на проведення 3D сейсмічних досліджень решти частини блоку.

До кінця лютого 2008 року планується поїздка фахівців ДП “Науканафтогаз” до Єгипту для представлення результатів досліджень та пропозицій.

Загальна площа блоку Alam El Shawish East складає понад 900 кв. кілометрів. Термін дії Концесійної угоди – 27 років, з них першочерговий період розвідки – 3 роки. Розрахунковий період окупності проекту – 5,5 років.

За умовами Концесійної угоди, впродовж 3-річного Періоду розвідки НАК “Нафтогаз України” виступить Підрядником робіт з пошуку та розвідки родовищ нафти на території блоку Alam El Shawish East. Інвестиції НАК “Нафтогаз України” у пошук запасів вуглеводнів на території блоку складуть не менше $20,2 млн.

Видобувні ресурси нафти блоку Alam El Shawish East, за оцінкою ДП “Науканафтогаз”, підтвердженою висновком Державної комісії України по запасах, складають не менше 73,5 млн. тонн (категорія С-3), що еквівалентно 90% ресурсної бази суходолу України.

В районі блоку існує розвинута інфраструктура (нафто- та газопроводи, установки первинної підготовки нафти і газу) з виходом на узбережжя Середземного моря. В безпосередній близькості від зазначеного блоку розташовані діючі нафтові родовища.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також