ОАО "Укрнафта" приостанавливает реализацию нефтепродуктов в собственной сети АЗС

25.02.2008, 11:53

С 25 февраля 2008 года открытое акционерное общество "Укрнафта" вынуждено приостановить реализацию светлых нефтепродуктов в собственной сети автозаправочных станций, которая насчитывает 563 АЗС почти во всех регионах Украины. (укр.)

До цього кроку товариство змушує чинне законодавство України, зокрема Закон України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти».

У зв’язку з відсутністю власних переробних потужностей та забороною спрямовувати видобуту нафту на давальницьких умовах для переробки, яка встановлена чинним законодавством України, товариство реалізовує весь обсяг видобутої нафти на комерційних аукціонах.

З метою забезпечення нафтопродуктами власної мережі АЗС до березня 2007 року ВАТ “Укрнафта” закуповувала їх у комерційних структур. Із набранням чинності у 2007 році вищезазначеного закону, – компанія реалізовувала світлі нафтопродукти у власній мережі АЗС комерційних структур за договором комісії, отримуючи за це комісійну винагороду. Нещодавно останні відмовилися надалі надавати нафтопродукти на реалізацію, а придбати їх на ринку компанія не може через те, що згідно з вищезазначеним законом у тендері повинні взяти участь не менше трьох учасників. На оголошений тендер з цього приводу не з’явилося жодного учасника, оскільки очікувана вартість закупівлі становить приблизно 2 млрд. грн. з обов’язковою умовою доставки нафтопродуктів на всі 563 АЗС компанії.

Наступний тендер оголошено на 4 березня ц.р. Водночас товариством 8 лютого ц.р. подано документи на отримання дозволу Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель на проведення закупівлі в одного учасника. До цього часу ні дозволу, ні будь-якого іншого рішення Міжвідомчої комісії не отримано.

Товариство докладе усіх зусиль для того, щоб максимально забезпечити соціальний захист майже 7 тис. працівників, які працюють у мережі АЗС, як це і передбачено Колективним договором ВАТ «Укрнафта». 
По материалам пресс-центра ОАО “Укрнафта”.

Читайте також