Условия приватизации Одесского припортового завода утвердят 13 февраля

08.02.2008, 11:41
Кабинет Министров Украины на своем заседании 13 февраля утвердит соглашение и условия приватизации Одесского припортового завода, завила премьер-министр Юлия Тимошенко. 

"Кабінет Мiнiстрiв України на засіданні 13 лютого затвердить угоду й умови приватизації відкритого акціонерного товариства "Одеський припортовий завод", посиливши соціальний захист трудового колективу i вимоги до інвестора", - заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час 
зустрічі із керівництвом та трудовим колективом заводу. 

Глава уряду зазначила, що через 75 днів після затвердження угоди й умов приватизації буде проведено відкритий конкурс із продажу ВАТ "Одеський припортовий завод". "Якщо ж угода про купiвлю-продаж не виконуватиметься, Фонд держмайна її розірве й поверне завод до державної власності", - наголосила прем'єр-міністр. Окремо Юлія Тимошенко зауважила, що в угоді міститиметься пункт щодо приведення зарплати трудового колективу у вiдповiднiсть до європейського рівня оплати праці протягом трьох років. 

Крім того, було досягнуто домовленості про те, що частина коштів від приватизації перераховуватиметься місту Южне та Одеській області. 

Прем'єр-міністр також наголосила на необхідності посилити в проекті вимоги до екологічних норм i медичного страхування. 

Юлія Тимошенко відзначила, що уряд наполягатиме на збереженні посади директора заводу за Валерiєм Горботком. При цьому прем'єр-міністр повідомила, що клопотатиме перед Президентом про присвоєння Валерію Горботку звання Героя України в рамках святкування 30-рiччя Одеського
припортового заводу. 
Инф. Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также