В рамках подготовки к Евро-2012 Укрзализныця возобновит беспересадочное движение поезда Киев-Краков-Киев

14.03.2008, 17:18

Укрзализныця и Польская железная дорога продолжают работу по подготовке инфраструктуры железных дорог к проведению Евро-2012. (укр.)

Згідно з рішеннями, прийнятими під час спільної наради представників обох залізничних адміністрацій, що відбулася 4-5 березня 2008 року у Варшаві, сторони домовилися про відновлення експериментальної експлуатації вагонів із розсувними колісними парами SUW 2000, які пристосовані до руху по європейських коліях. Відповідне обладнання для 9 вагонів виготовлять на польських заводах у Познані та Бидгощі, ремонтні роботи проведуть українські працівники спільно з польськими фахівцями.

В рамках даного проекту передбачається поновлення руху безпересадкового пасажирського поїзда №35/36 Київ-Краків-Київ. Він не передбачатиме пересадку пасажирів у польському Пшемислі і подальший рух до Кракова у поїзді польського формування, як це відбувається нині. Наразі розробляється план-графік підготовки вагонів з розсувними колісними парами SUW 2000 до експлуатації на цьому маршруті.

З огляду на поновлення та подальший розвиток курсування поїздів з розсувними колісними парами SUW 2000, на наступній зустрічі із польськими колегами залізничники планують обговорити можливості руху пасажирських поїздів формування залізниць України по коліях інших країн.

Ширина колій на залізницях України, залізницях країн СНД та Балтії - 1520 мм. Ширина колій на більшості залізниць країн західної та центральної Європи - 1435 мм.
По материалам пресс-релиза Укрзализныци.

Читайте також