АУБ принята в Европейскую банковскую федерацию

20.03.2008, 12:50
Ассоциация украинских банков (АУБ) принята в Европейскую банковскую федерацию (ЕБФ). (укр.)

Про це повідомив генеральний секретар ЄБФ Гвідо Равот. У листі на ім'я президента АУБ Олександра Сугоняко він відзначив: “Мені приємно повідомити Вам, що Виконавчий Комітет ЄБФ на своєму 238-му засіданні, та Рада директорів ЄБФ шляхом опитування, визнала асоційоване членство Асоціації українських банків у Європейській банківській федерації з 1 квітня 2008 року”.

Генеральний секретар ЄБФ у також відзначив: “Повідомляю Вам, що ЄБФ проводить двічі на рік збори асоційованих членів, і наступні збори відбудуться 2 червня 2008 року у Тірані, Албанія. Я запрошую Вас прийняти участь у цих зборах як нового асоційованого члена ЄБФ”. 

Європейська Банківська Федерації заснована у 1960 році. Вона представляє інтереси банківської галузі в європейських країнах та їх владних інституціях. До сфери її діяльності залучено понад 4500 банків із 39 країн, активи яких складають понад 20000 мільярдів євро і які нараховують 2,3 мільйона працівників. 

ЄБФ представляє, захищає та відстоює інтереси її членів, сприяє розвитку банківської галузі, у тому числі через законотворчість та опрацювання проектів законодавчих актів, забезпечує своїх членів необхідною інформацією, надає ряд важливих послуг своїм членам, а також допомагає новим членам здійснити відповідні процедури щодо набуття членства в ЄС, або при входженні у зону Євро.

Федерація складається з наступних органів: Правління, президент Федерації, Виконавчий Комітет, голова Виконавчого Комітету, генеральний секретар, Секретаріат, Консультативні Комісії тощо. 

До складу ЄБФ станом на 2008 рік входить 30 національних банківських асоціацій на правах повних членів. Ще 9 банківських асоціацій є асоційованими членами ЄБФ, серед них: Албанія, Андорра, Вірменія, Хорватія, Румунія, Росія, Туреччина, Монако та Чорногорія.
По материалам пресс-службы Ассоциации украинских банков.

Читайте також