Fitch подтвердило позитивный прогноз кредитного рейтинга Украины

27.03.2008, 10:38
Министерство финансов Украины сообщает, что Международное рейтинговое агентство Fitch Ratings потвердило долгосрочные кредитне рейтинги ценных бумаг Украины в инстранной и национальной валюте , установленный на уровне "ВВ-", прогноз "Позитивний". (укр.)

Також агентство підтвердило рейтинг стелі країни на рівні "ВВ-" і короткостроковий РДЕ "В".

"Фундаментальні фактори кредитоспроможності України покращуються з огляду на суттєве економічне зростання, яке підтримується за рахунок капіталовкладень і прямих іноземних інвестицій, - зазначає Ендрю Кохун, директор в аналітичній групі Fitch по суверенним рейтингам в країнах Європи з економікою, що розвивається. - Вступ України до СОТ є позитивним фактором, при цьому державний борг перебуває на низькому рівні". 

"В той же час у результаті значних запозичень минулого року загальний обсяг зовнішнього боргу до кінця 2007 р. збільшився до 54% ВВП, що суттєво перевищує середнє значення для країн з рейтингами категорії "ВВ" у 32%", - йдеться у коментарі Ендрю Кохуна, - тому зовнішня ліквідність України залишається слабшою за середнє значення для країн з рейтингами категорії "ВВ". 

"Обсяги банківського кредитування у 2007 р. збільшились приблизно на 74%, і такі темпи зростання викликають занепокоєння відносно послаблення стандартів кредитування, хоча показник проблемних кредитів на даний момент залишається стабільним, складаючи близько 2%, - говорить аналітик. - Обсяги кредитування приватного сектору в Україні на рівні 58% ВВП вже є високими у порівнянні із співставними країнами регіону та іншими країнами із співставними рейтингами". 

Разом з тим Ендрю Кохун підкреслює, що "більш помірний рівень зовнішніх запозичень і росту кредитування повинен зменшити фактор вразливості".

"Державні фінанси продовжують бути позитивним рейтинговим фактором, - відзначає директор аналітичної групи Fitch.
Инф. Министерства финансов Украины. 


Читайте також