Commerzbank создает специальный Восточноевропейский холдинг

05.03.2008, 16:48

Немецкий Commerzbank успешно завершил переговоры о покупке украинского банка "Форум". В связи с этим сообщается о создании  специального Восточноевропейского холдинга. (укр.)

Реформування структури Commerzbank у країнах Центральної та Східної Європи свідчить про швидке зростання значення цього регіону для концерну, повідомив банк. В минулому році операції в Східній Європі становили 11% оперативного балансу. В майбутньому ця частка має досягти 15-20%.

Метою створення Східноєвропейського холдингу є вдосконалення структури управління та ефективна координація діяльності банку за єдиними критеріями у східноєвропейських країнах. Велика кількість філій і дочірніх компаній шкодує прозорості комерційних процесів. Новостворений холдинг очолить 44-річний Андре Карлс.

Чим же східноєвропейський банківський простір приваблює Commerzbank? На це питання відповів речник банку Петер Пітч: "Не потрібно мати багато фантазії, щоб прийти до висновку, чому Центральна і Східна Європа для нас такі важливі. Подивіться тільки на темпи економічного зростання!"

Петер Пітч також наголосив на стратегічному значенні України: "Придбання банку "Форум" свідчить про важливість України як нашого партнера в Східній Європі. Важливими складниками при цьому для нас є розмір, велика кількість населення і економічний потенціал країни."

Частка ринку "Форуму" на Україні становить 2,6%, 300 філій по всій країні обслуговують 16000 фірм і підприємств та 260000 приватних клієнтів. Commerzbank є другою за розмірами кредитною установою Німеччини. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте також