Создана Межпарламентская Асамблея парламентов Украины, Польши и Литвы

17.06.2008, 10:43
В Киеве состоялось первое заседание Межпарламентской Ассамблеи Верховной Рады Украины, Сейма и Сената Республики Польша и Сейма Литовской Республики. (укр.)

У засіданні під головуванням української частини Асамблеї взяли участь парламентські делегації України на чолі з головою Верховної Ради України А. Яценюком, Республіки Польща на чолі з маршалком Сенату Республіки Польща Б. Борусевичем та Литовської Республіки на чолі з головою Сейму Литовської Республіки Ч. Юршенасом. 

З офіційним привітанням до учасників Асамблеї звернувся Президент України Віктор Ющенко. 

У своєму виступі голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк привітав учасників Асамблеї і зазначив, що "парламентська Асамблея повинна бути активним діалогом, активним обміном досвідом". А. Яценюк наголосив, що "ключовий елемент співпраці економіка, бізнес, економічний інтерес". Голова Верховної Ради України підкреслив також, "що саме робота національних парламентів спрямована на наближення українського законодавства до вимог Європейського Союзу". А. Яценюк і зазначив, що парламентська Асамблея є відкритою для інших демократичних парламентів. 

В ході засідання парламентарії України, Польщі і Литви підкреслювали, що діяльність цього спільного парламентського органу сприятиме подальшому розвитку взаємовигідних українсько-польсько-литовських відносин, а також процесу євроінтеграції України. 

Учасники засідання підписали Статут Асамблеї та ухвалили тристоронню Декларацію Асамблеї. Створено комітети Асамблеї: Комітет європейської та євроатлантичної інтеграції, Комітет з питань гуманітарного і культурного співробітництва, Комітет регіонального, місцевого і торговельно-економічного співробітництва. 

Учасники засідання зазначили, що Асамблея повинна стати важливим механізмом передачі Україні польського і литовського досвіду приведення законодавства до європейських вимог, законодавчого забезпечення процесу європейської інтеграції тощо. 
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.


Читайте також