Яценюк: ОЧЕС является "важной платформой" для решения проблем региона

09.06.2008, 14:39
Председатель Верховной Рады Украины Арсений Яценюк сегодня, 9 июня, принимает участие в саммите председателей парламентов стран-членов Парламентской ассамблеи Организации Черноморского экономического сотрудничества (ПАЧЭС), который проходит в Афинах (Греческая Республика). (укр.)

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк називає Організацію Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) "важливою платформою" для розв`язання економічних та політичних проблем регіону. 

Виступаючи у понеділок на Саміті голів парламентів країн-членів Парламентської асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС), який відбувається у Афінах (Грецька Республіка), А. Яценюк назвав "досить серйозним викликом для усіх членів ОЧЕС" енергетичні проблеми і концентрацію зусиль щодо їх розв`язання. "Це шанс покращити функціонування наших економічних систем", - підкреслив він. 

За словами голови Верховної Ради України, розвиток країн, зокрема, Чорноморського регіону, неможливий без політичної стабільності. "Тому політична стабільність є одним з пріоритетів для усіх членів ОЧЕС. Ми не можемо залишити без уваги ті процеси, що відбуваються у світі, - сказав А. Яценюк. - Зокрема, що стосується нашого регіону, хотів би акцентувати на питанні "заморожених" конфліктів: нагорно-карабаському, грузино-абхазькому та придністровському. Це проблеми, які мають вирішуватись, адже їх розв`язання принесе стабільність і економічний розвиток нашим країнам". 

Торкаючись "косівської проблеми", голова Верховної Ради України наголосив, що вона також не може залишатися поза увагою країн-членів ОЧЕС. 

На переконання А. Яценюка, країни Чорноморського регіону мають дати оцінку таким викликам як тероризм і торгівля людьми, і докласти спільних зусиль для розв`язання цих проблем. 

Голова Верховної Ради України закликав провести спільне засідання Парламентської асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва з іншими органами ОЧЕС з метою перегляду та затвердження нового економічного порядку денного. Адже, за словами А. Яценюка, "місце парламентів у світі змінюється, і роль і місце наших організацій як інститутів демократії також має збільшуватись". На думку голови Верховної Ради України, "у рамках роботи з урядами країн-членів ОЧЕС було б дуже правильно, якби Парламентська асамблея і національні парламенти були більш ефективними, більш направленими на досягнення конкретного результату". "Ми маємо давати урядам рекомендації задля досягнення економічної та політичної стабільності", - підсумував А. Яценюк. 
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також