Укрэксимбанк – первый системный банк Украины, который получил сертификат PCI DSS

18.12.2009, 11:16
Система обработки платежных карт Укрэксимбанка полностью отвечает требованиям стандарта безопасности международной платежной системы PCI DSS. (укр.)

17 грудня 2009 р. відбулося вручення АТ "Укрексімбанк" сертифіката PCI DSS Compliance, що підтверджує повну відповідність системи обробки платіжних карток банку вимогам стандарту безпеки міжнародних платіжних систем PCI DSS. 

АТ "Укрексімбанк", маючи власний процесинг, що обслуговує майже 20 банків-партнерів, став першим з найбільших банків України, який здійснив успішну сертифікацію на відповідність PCI DSS. 

PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) спеціальний комплексний стандарт, який містить 12 розділів із вимогами до інформаційної та фізичної безпеки Банку. Він погоджений та впроваджений міжнародними платіжними системами Visa International, MasterCard Worldwide, American Express, JCB, Discover та Diner's Club з метою зниження ризиків витоку інформації про платіжні картки та її використання на шкоду власникам і емітентам, зменшення можливих збитків усіх учасників ринку.

Сертифікат відповідності було видано Укрексімбанку за результатами PCI DSS- аудиту, який здійснювався компанією SysNet (Ірландія) та був успішно завершений у вересні 2009 року. Сертифікація на відповідність стандарту стала можливою завдяки узгодженій роботі всіх задіяних підрозділів Укрексімбанку та співробітництву з компанією SysNet. Роботи, що мали на меті сертифікацію, розпочалися понад два роки тому та завершилися успішним сертифікаційним аудитом. 

Сергій Цокол, член Правління АТ „Укрексімбанк”, який є куратором сфери інформаційних технологій банку, відзначив, що сертифікація на відповідність стандарту PCI DSS підтверджує здатність Укрексімбанку захистити конфіденційну інформацію, виток якої може завдати шкоди банку та власникам платіжних карток, а також дозволить суттєво підвищити довіру до нього з боку клієнтів і партнерів, зміцнити його репутацію як надійної банківської установи як в Україні, так і на міжнародному рівні. 

Публічне акціонерне товариство "Державний експортно-імпортний банк України" – універсальна кредитно-фінансова установа із 17-річним досвідом роботи на банківському ринку України. Укрексімбанк має розгалужену мережу, філії та відділення якої представлені в усіх областях та великих містах України. Від дня заснування Банк незмінно входить до групи найбільших системних банків України. Високий професіоналізм менеджменту, кваліфікація персоналу Банку, вдала організаційна структура, прозорість роботи, широкий спектр та висока якість послуг стали запорукою його бездоганної репутації. А довіра до Укрексімбанку вкладників і партнерів допомогли зберегти провідні позиції серед вітчизняних банків. За результатами дослідження, яке проводилося міжнародним рейтинговим агентством Standard&Poor`s та Агентством фінансових ініціатив, Укрексімбанк двічі було визнано найбільш прозорим банком України.
Инф. пресс-службы ОАО "Укрэксимбанк".



Читайте також