Ющенко отравили диоксином с лаборатории

05.08.2009, 10:33

Из Великобритании пришли новые подробности в деле об отравлении Президента Украины Виктора Ющенко диоксином во время избирательной компании 2004 года. Ядовитое вещество было таким чистым, как из лаборатории. (укр.)

Про свідчать результати дослідження, які сьогодні опублікував британський медичний журнал Lancet. Зокрема йдеться про найотрутніший варіант діоксину, що містився також у речовині agent orange, яку американські війська застосовували для знищення лісів під час війни у Вєтнамі. Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає. Дослідження не дає відповіді, де саме було вироблено діоксин і хто стоїть за отруєнням українського Президента.

Повідомлення в журналі Lancet зявилося на тлі нової виборчої кампанії в Україні, під час якою Ющенко збирається балотуватися на другий термін.

Кандидата в Президенти Ющенка було отруєно менше, ніж за два місяці до виборів 2004. У його крові та клітинах лікарі знайшли діоксин, який понівечив обличчя політика. Зараз, за даними лікарів, його здоровю нічого не загрожує. Розслідування справи про отруєння веде генеральна прокуратура. Генпрокурор України недавно не виключив, що справу про отруєння може не бути завершено до початку виборчої кампанії. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте також