Парламент на прошлой неделе принял 10 законов

11.10.2010, 11:11
На протяжении сессионной недели 5-8 октября Верховная Рада Украины одобрила 10 законов и 8 постановлений. (укр.)

Прийнято в цілому закони:  
 
1. "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України". Законодавчим актом унормовано відповідно до Конституції України від 28 червня 1996 року порядок підготовки і проведення сесій Верховної Ради, її засідань, формування державних органів, визначення законодавчої процедури, процедури розгляду інших питань, віднесених до її повноважень, здійснення контрольних функцій парламенту тощо. 

2. "Про Кабінет Міністрів України". Згідно з законом до складу уряду входять прем'єр-міністр, перший віце-прем'єр-міністр, три віце-прем'єр-міністри та міністри України, а також посадовий склад новосформованого Кабінету Міністрів визначається Президентом України за поданням прем'єр-міністра. 

3. "Перехідні та прикінцеві положення" розділу ХІ Закону України "Про Кабінет Міністрів України", якими вносяться зміни і доповнення до низки чинних законодавчих актів з метою приведення їх у відповідність до нині чинної Конституції України. 

4. "Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським поліцейським офісом про стратегічне співробітництво". Угода дасть можливість поглибити практичну взаємодію нашої держави з європейськими інституціями та сприятиме зусиллям України в боротьбі з організованою злочинністю на національному та міжнародному рівнях. 

5. "Про ратифікацію Угоди між Україною і Республікою Молдова про співробітництво у забезпеченні прав осіб, які належать до національних меншин". Нормативний акт забезпечуватиме реалізацію конституційних положень щодо підвищення рівня задоволення національно-культурних і мовних потреб як українців, які проживають у Республіці Молдова, так і молдован, які проживають на території України, та зміцнення гуманітарного співробітництва між двома країнами. 

6. "Про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова про вилучення з режиму вільної торгівлі до Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова від 13 листопада 2003 року". Закон передбачає вилучення з режиму вільної торгівлі, що застосовується у взаємовідносинах між Україною та Республікою Молдова, низки товарів, наведених у додатках до Протоколу. 

7. "Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Ісламської Республіки Пакистан про торговельно-економічне співробітництво". Угода сприятиме активізації взаємодії ділових кіл обох країн шляхом обміну візитами представників економічних делегацій, проведенню виставок з метою зміцнення економічного співробітництва, вільному обігу капіталу, товарів і послуг між обома країнами. 

8. "Про ратифікацію Протоколу між Урядом України та Урядом Грузії про внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Грузії про вільну торгівлю від 9 січня 1995 року". 

9. "Про внесення зміни до статті 6 Закону "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні". Законом надано право банкам на період підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні відкривати УЄФА поточні рахунки. 

10. "Про внесення змін до Закону "Про цінні папери та фондовий ринок" (щодо створення умов для уникнення "технічних" дефолтів за облігаціями). Нормативним актом надається можливість продовжити строки обігу та погашення облігацій підприємств, визначені умовами їх розміщення, в разі викупу емітентом усього відповідного випуску (серії) облігацій або згоди на продовження вказаних строків усіх власників відповідного випуску (серії) облігацій. 

Прийнято постанови: 

1. "Про включення до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України шостого скликання законопроекту "Про внесення змін до Конституції України" (щодо проведення чергових виборів Президента України, народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, сільських, селищних рад та сільських, селищних, міських голів)". 

2. "Про забезпечення виконання Рішення Конституційного Суду України від 30 вересня 2010 року N20-рп/2010 щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України "Про внесення змін до Конституції України від 8 грудня 2004 року N2222-IV". 

3. "Про проведення парламентських слухань про становище молоді в Україні "Молодь за здоровий спосіб життя" 3 листопада 2010 року. 

4. "Про проведення в 2011 році парламентських слухань з питань оздоровлення та відпочинку дітей і молоді" 9 лютого 2011 року. 

Ухвалено також низку постанов про обрання та звільнення суддів. 

Проголошено 65 депутатських запитів. 

Низку законопроектів прийнято за основу та відхилено, розгляд деяких перенесено. 
Инф. Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также